Svenska Hundklubben SHK Södertälje

 

Svenska hundklubben Södertälje har nu gått över till den nya hemsidan. Den finner du på:

https://svenskahundklubben.se/sodertalje/

Svenska Hundklubben Södertälje

Välkommen, hundägare! 

SHK Södertälje lokalklubb VISION reviderad  av styrelsen  190820

SHK Södertäljes kurs-, tävlings- och provverksamhet håller högsta kvalitet och är väl känd även utanför Södertälje.


 

Svenska Hundklubben Södertälje erbjuder: 

Alltid med hundens välbefinnande i centrum! 

 

Hur du publicerar på hemsidan

 

Har du intressant information och bilder, som du vill publicera, så sänder du dem till vår redaktör, för bearbetning och publicering. Bilderna bör vara jpeg format och med en storlek av minst 500 bildpunkter per sida.

 

Följ oss i sociala medier

Följ oss på Facebook! 

Svenska Hundklubben Södertälje på Facebook: https://www.facebook.com/SvenskaHundklubbenSodertalje/

... och följ oss på Instagram!

hjordis - en av alla våra fina vovvar i klubben, foto av Gunilla Törnqvist

 

Vi hjälper dig att få en fin relation med din hund!

 

Månadsbrev1 1

Månadsbrev 1 2

 

Fria Hundar med Johan Andersson

Fria hundar

 Den mycket populära kursen Fria Hundar med hundcoachen Johan Andersson erbjuds även under vårterminen 2020 hos Svenska Hundklubben i Södertälje. Tre kurser planeras parallellt vid samma datum med start tisdagen den 28 januari, dels kl 16:30 -17:30 (nybörjarkurs), 18.00-19.00 (nybörjarkurs) och 19.30-20.30 (fortsättningskurs).

-       Fria Hundar specialiserar sig på vardagslydnad med målet att öka samspelet mellan hundägare och hund. Principen är, att vi människor lär oss att läsa, förstå och agera utifrån hundens signaler och därmed får en följsammare hund”, säger Johan Andersson.

Kursen genomförs vid sju tillfällen i Bastmora - tisdagarna 28/1, 4/2, 11/2, 3/3, 10/3, 17/3 och 24/3. Den 11 feb är det gemensam teorikväll för nybörjarkurserna kl 17.30-19.00, medan fortsättningskursen körs som vanligt 19.30-20.30.

Kursen riktar sig till klubbens medlemmar och kostar 2 300 kronor och betalas in på klubbens PG-konto 130905-3, sista anmälningsdag är söndag 29 dec.

Anmälan sker här: Kursanmälan

Varmt välkomna till en oerhört stimulerande och givande kurs hälsar Svenska Hundklubben i Södertälje. Frågor besvaras av Jan-Lennart Andersson på tel. 0768-814666.

 

Inbjudan till nybörjarkurs i Specialsök

Bäste SHK:are!

Hjärtligt välkommen till hundägarkurs i Specialsök, där hunden får arbeta med sitt fantastiska luktsinne. På kursen arbetar vi med grundfärdigheter som hundens sökintresse, markering och doftinlärning/doftdiskriminering.  Vi lär in söksystemet generellt, där mycket fokus ligger på hundens tydliga markering av doftkällan. Kunskapen kan t.ex. också användas till kantarellsök eller för att få fram tydliga markeringar av föremål i personspår.
Specialsök kan mycket väl bli en ny provform i SHK litet längre fram…

 Specialsök

Förkunskapskrav - din hund är intresserad av att leka med en leksak!

Kursen sträcker sig över tre tillfällen: 16/1, 23/1 och 30/1, 18.30-20.30 vid alla tillfällena. Vi håller till i SHK Södertäljes klubbstuga i Bastmora. Kursen riktar sig till klubbens medlemmar och kostar 2 000 kr och betalas in på klubbens PG-konto 130905-3, så snart du fått besked om, att du blivit antagen*) till kursen.

Lärare är välmeriterade Maria Gabrielsson från Botkyrka Brukshundklubb. Maria är bl.a. certifierad instruktör och domare i Nose Work samt SBK-lärare i specialsök…

Sista anmälningsdag är söndag 29 december

Hjärtligt välkommen med din intresseanmälan! Här anmäler du dig:

*) Antalet kursplatser är begränsat. Om antalet anmälningar överstiger antalet kursplatser, kommer företräde att ges till klubbens egna instruktörer, eftersom utbildningen är viktig i fortbildningssyfte för instruktörerna.

 

Vindlära viktigt i nosarbete!

Kvällsföredrag i Bastmora torsdag 12 dec 18.30-21.00

Du som är aktiv funktionär eller ”vanlig” medlem med intresse för hur hunden använder sin nos i samband med spår, sök, Nose Work eller annat nosarbete, inbjuds härmed till ett mycket spännande och intressant föredrag på SHK Södertäljes klubbområde i Bastmora. 

Föredraget ska ses som en del i SHK Södertäljes satsning att bredda det gemensamma kunnandet om hur hunden använder sin nos

FÖREDRAGET

Föredraget avhandlar frågor som:
- Vad behöver du som förare känna till, för att bättre förstå din hunds arbetssätt?
- Varför blir det ofta missförstånd mellan hund och förare?
- Vad är rätt och fel i hundens resp. förarens beteende?
- Hur kan ni tillsammans träna vidare för ett bättre samarbete?

FÖRELÄSARE

Föreläsare Siw Rüdén har 16 års erfarenhet från Försvarets Hundtjänstenhet med olika tjänstehundar. Hon har utbildat patrullhundsekipage till Hemvärnet under många år. Inom Nose Work har hon dömt och haft utbildningar grundkurser och fortsättningskurser sedan 2014. Siw är lärare i specialsök och har utbildat ett 40 tal instruktörer i specialsök. Just nu har hon fyra labradorer och är aktiv i jakt/prov verksamhet.

vindlära 

PROGRAMTIDER

18.30 - Kvällen inleds med fika och mingel

19.00 – 21.00 Föreläsning med diskussioner samt praktiska moment ute, inga hundar .

ÖVRIGT

Priset för den intressanta och spännande kvällen är endast 100 kronor för medlemmar i Svenska Hundklubben (SHK) och betalas via Swish eller kontanter under kvällen.  I mån av plats har också icke-medlemmar möjlighet att anmäla sig och delta - priset är då 200 kr. 
Intresseanmälan mejlas senast söndag 1 december till Jan-Lennart.Andersson@svenskahundklubben.se.

Anmälan behöver innehålla namn, mobilnummer, mejladress.

 

 

Stort Grattis till två som klarat startspår 2019-11-10

 Barvestads Royal Riley

Camilla Lindholm med Barvestads Royal Riley, Vit herdehund. Tid 2.20 min

 Role Model, Mittelspitz

Rose-Marie Janse med Role Model, Mittelspitz. Tid 3.09 min

 

SHK skall introducera en ny hemsida för klubben

Vi har nu startat introduktionen av vår nya hemsida i samarbete med centralklubben och övriga lokalklubbar i SHK. Vår tanke, är att den nya hemsidan, skall bli ett mycket bra kommunikationsmedium, mellan er medlemmar, intresserad allmänhet, samt styrelsen. Av den anledningen, vill vi ha just din återmatning på vad du tycker om den, samt speciellt vad du saknar eller har svårt att hitta. Gå in på hemsidan och där finner du också ett frågeformulär, däe du enkelt kan göra din återmatning.

Du hittar den nya hemsidan här

Återmatningen kan du göra här

 

 

Skulle du vilja hjälpa till att bidra ideellt i SHK Södertälje?

Du som är medlem vet ju redan att Svenska Hundklubbens Södertäljeavdelning är en trivsam klubb. Vi har en fin stuga, bra grönyta för kurs-, tränings-, utställnings- och tävlingsaktiviteter. Och vi erbjuder många och bra kurser, både med egna och inhyrda ledare.

Att vi lyckas ha den atmosfären är helt beroende av alla frivilliga medlemmar som ställer upp som funktionärer och håller upp klubbens standard. Men precis som alla andra ideellt arbetande medlemmar har även de ett annat liv som också tar sin tid. Av den anledningen söker vi fler som känner att de kan hjälpa till.

Vi söker frivilliga som bland annat kan och vill hjälpa till med:

 • Underhåll av klubbstugan och området
  • Klippning och underhåll av grönytor
  • Snickeriarbeten
  • Målningsarbeten
  • Elarbete (med behörighet för elinstallationer och reparationer)
  • VVS-arbeten
  • Möbelunderhåll
  • Städning
 • Kökspersonal
 • Andra kompetenser
  • IT-kompetens nog för att hjälpa till med underhåll av hemsidan 

Vi vill gärna att du fyller i formuläret så kan vi bygga upp en lista med resurser som gör att vi kan bli ännu starkare som hundklubb i Södertälje.

 Anmäl här

 

Resultat från spårprov Södertälje 2019-10-26

IMG_2907

Järnklass: Sandra Jonsson & Elliot, blandras, domare Kari Ljung, foto Kari Ljung

prov

Startklass: Sten Hansson & Wella, Kronblommas Woglinde, domare Kicki Samuelsson, foto Kicki Samuelsson

 

Ny kurs i Nose Work

I november startar en ny Nose Work-kurs, för valp, för hundar upp till ett år. Tidpunkten är onsdagar med start kl 18.00, tider: 6, 13, 20 och 27 november. Pris 500 kronor.

 Instruktörer är  Yvonne Jagersten och Eva Sulalampi.

 Anmälan här Kursanmälan

 Varmt välkomna hälsar Svenska Hundklubben i  Södertälje!

 

Sjuka hundar i Norge

Med anledning av de senaste nyheterna om de sjuka hundarna i Norge finns mer information på Statens Veterinärmedicinska Anstalts (SVA) hemsida och SHK:s centrala hemsida. SVA skriver bland annat att de inte har några uppgifter som visar att det är ett smittsamt utbrott, eller att det skulle innebära någon risk för hundar i Sverige. Det är inte heller någon risk för ökad sjukdom hos andra djurslag, varken i Norge eller i Sverige.

Följ utvecklingen genom följande länkar:

https://www.sva.se/ej-i-meny/sjuka-hundar-i-norge

https://svenskahundklubben.se/blog/2019/09/06/sjuka-hundar-i-norge/

 

Fria Hundar med hundcoachen Johan Andersson

malinois_pixabay.com

Den mycket populära kursen Fria Hundar med hundcoachen Johan Andersson erbjuds även under senhösten hos Svenska Hundklubben i Södertälje. Tre kurser planeras parallellt vid samma datum med start den 22 oktober, dels kl 16:30-17:30, 18.00-19.00 och 19.30-20.30.

- Fria Hundar specialiserar sig på vardagslydnad med målet att öka samspelet mellan hundägare och hund. Principen är att vi människor lär oss att läsa och förstå hundens signaler och därmed få en följsammare hund, säger Johan Andersson.

Kursen genomförs vid sju tillfällen i Bastmora. Den 22 oktober, 5, 12, 19 och 26 november samt 3 och 13 december. Den 12 november är det gemensam teorikväll för båda grupperna kl 19.00-20.30. Kursen kostar 2 300 kronor och sista anmälningsdag är den 8 oktober.

Anmälan sker här Kursanmälan
http://www.shksodertalje.hundpoolen.nu/hundkurser

Varmt välkomna till en oerhört stimulerande och givande kurs, hälsar Svenska Hundklubben i Södertälje. Frågor besvaras av Jan-Lennart Lennart Andersson på tel 0768-814666.

 

 Godkännt startspår

image1

Malin Väisänen med Suki godkänt Startspår

Domare: Helena Djurheden

 

Retriverträning-valp, jaktapportering. Hela anläggningen bokad kl. 18-20

Måndag 9,17, 23, 30 september

7, 14 oktober

 

Spåra och sök!

IMG_0065

Spåra och sök!

Vill du göra något kul med din hund? Och utnyttja hundens främsta resurs: nosen? Då ska du snabbt anmäla dig till någon av kurserna spår eller personsök! Svenska Hundklubben längtar efter att just du anmäler dig till någon av dessa kurser!

Du får träna, få tips, träffa hundkompisar och lära något nytt. Kolla mer om kurserna på HÄR och anmäl dig på HÄR

Välkommen till en kul hundhöst hälsar Svenska Hundklubben i Södertälje!

 

Godkända Järnklass

Malin Rönnberg & Chili, northlines excellent garaffa, labrador,
Domare Kari Ljung, foto Kicki.

 Malin Rönnberg & Chili2

Madeleine Rydell & Sansa, svansviftarnas best of winterfell, labrador.
Domare J-L Andersson, foto Kicki.

Madeleine Rydell & Sansa

 

Godkända Bronsprov

Joakim Brunnström  & Bounty, yanx bounty, rottweiler.
Domar Kicki Samuelsson tillika foto.

Joakim & Bounty (1)

Jan-Lennart Andersson & Elva, lövlunds septima, schäfer.
Domare Kari Ljung, foto Kicki. 

J_L occh Elva

 

Godkänt spårprov, Startklass. Madeleine Rydell & Sansa

IMG_03031

Startklass. Madeleine Rydell & Sansa, Svartviftarnas best of winterfell, labrador retreiver, domare o fotograf Kari ljung.

Vi tackar våra sponsorer!

sfr-logo Mandarin

  

AdamsStängsel  Sund Ekonomi

telge hundcenter  BIM2